Az organiqa.hu webáruház felületén süti (cookie) fájlokat használ. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. További információért olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat.

Alga por - Alga tabletta

Manapság nem könnyű eligazodni az egészséges élelmiszerek rengetegében, hiszen rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Minőség, származási hely, megbízhatóság, eltarthatóság, hatásosság? Ki tudja ezt mind észben tartani? Szerencsére az oldalunkon minden fontos információt megtalálsz a termékeinkről, amelyek a döntést segítik. A kulcsszó az egyszerűség. Épp ezért a földkerekség egyik legegyszerűbb és legsokoldalúbb szuperélelmiszerét ajánljuk most a figyelmedbe, ami nem más, mint az alga. Bizony, jól olvastad! A zöld alga az utóbbi évek egyik legnagyobb szenzációja az egészséges étrendet követők körében. Spirulina alga, chlorella alga, alga por, alga tabletta, kék zöld alga minden mennyiségben. A folyamatos bővülő kínálatnak köszönhetően biztosan találsz olyan alga terméket, amivel könnyedén gondoskodhatsz napi alga-beviteledről. Több terméket is kipróbálnál? Semmi gond! Kísérletezz bátran, algázásra fel!
Rendezés:

Mi az a mikroalga?

 

Egészséges, szuperélelmiszer, zöld színű. Jó, jó, de mégis mi az a mikroalga? Ha benned is felmerült már ez a kérdés, a lehető legjobb helyen jársz! Habár igaz, hogy csak az utóbbi pár évben kapott nagyobb figyelmet, a mikroalga egyáltalán nem új szereplő az egészséges élelmiszerek piacán, sőt!

Ez a mikroszkopikus, sós-, és édesvízben is előforduló alga sok ezer éve része az emberiség étrendjének. Becslések szerint körülbelül 200 000-800 000 faj létezik, amelyek közül megközelítőleg 50 000 fajt ismerünk.

A különleges egysejtű faj egyedei szeparáltan, vagy láncokba, csoportokba rendeződve élnek és fejlődnek, –és a növényektől eltérően – nincs gyökerük és levelük sem. A méretük általában néhány mikrométer, de fajtától függően akár a több száz mikrométeres nagyságot is elérhetik.

Az aprócska mikroalgák fotoszintetizáló mikroorganizmusok, amelyek szervetlen anyagokból képesek élelmiszert előállítani, és többek között ezért is nélkülözhetetlenek az élet fenntartásához a Földön. És miért nélkülözhetetlenek? Mert ezek a fantasztikus tulajdonságokkal bíró mikroorganizmusok termelik meg nagyjából a légköri oxigén felét, ráadásul az üvegházhatást okozó gázt, a szén-dioxidot használják fel a növekedésükhöz. Egészen lenyűgöző, ugye?

És bár lényegében a lélegzetvételünket köszönhetjük nekik, még csak most kezdjük feltérképezni, hogyan tudnánk hasznosítani ezt a szinte kiapadhatatlan erőforrást. A mikroszkopikus zöld alga elképesztően sokféle felhasználási lehetőséget kínál.

Esszenciális olajokat, Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat, fehérjéket, antioxidánsokat, aminosavakat és vitaminokat is kinyerhetünk belőle.

Nem véletlen, hogy számos gazdasági ágazat – emberi élelmezés, takarmányozás, mezőgazdaság, műtrágya-előállítás, farmakológia, kozmetika, étrend-kiegészítő gyártás – kezdi felismerni a fontosságát.

 

A mikroalga fogyasztás előnyei, avagy a zöld alga hatása a szervezetre

 

Azt már tudjuk, hogy a zöld alga, jó a környezetünknek és sokféleképpen használható. De vajon milyen hatással van az emberi szervezetre? A zöld alga hatása számos kutatás fő témája napjainkban.

A mikroalgák meghatározó szerepet töltöttek be a földi élet kialakulásában, és jó eséllyel a jövő élelmezési problémáira is megoldást kínálhatnak. Gyors növekedésük és a tengeri környezethez való alkalmazkodási képességük miatt az úgynevezett mikroalgakultúrák nagy mennyiségben is előállíthatók, évszaktól függően viszonylag rövid idő alatt, ráadásul táplálkozási szempontból fontos vegyületeket is tartalmaznak, amelyek számos betegség megelőzésében segíthetnek.

A kék zöld alga már az időszámításunk előtti évezredekben is létfontosságú táplálékforrásnak számított. A méregtelenítő és nehézfém-kivezető mikroalgák értékes fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat és olyan egyéb összetevőket tartalmaznak, amelyek széles körben alkalmazhatók az élelmiszeriparban.

Nem véletlen, hogy egyre gyakrabban használják étrend-kiegészítők. proteinszeletek, joghurtok, kekszek, tésztafélék, protein turmixok és Omega-3 kapszulák előállításához. A makrotápanyagok mellett a zöld alga növekedést és fejlődést támogató aminosav-tartalma is jelentős, ráadásul az alga por akár még a növényi fehérjéket is kiválthatja a jövőben.

Mindamellett, hogy kiváló fehérjeforrás, a mikroalgában található bioaktív összetevők tovább fokozzák az alga egészségre gyakorolt jótékony hatást. A bioaktív komponensek egyik leggyakrabban vizsgált csoportja a pigmentek, méghozzá az anticarcinogén, antioxidáns és antihipertenzív tulajdonságaik miatt.

Egy 2019-ben megjelent kutatás szerint a mikroalga kiváló vitamin-, és ásványi anyag-forrás: A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-vitamin, valamit kálium, vas, kalcium, magnézium és jód is található benne.

És pont a zöld alga jódtartalma az, ami lehetővé teszi az alga por állatgyógyászati felhasználását is. Tudtad, hogy az alga a kutyákat és a macskákat is érintő fogkő megelőzésében és eltávolításában is segíthet?

Bizony, házi kedvenceink is élvezhetik az alga por jótékony hatását. Az étrend-kiegészítők piacán a porított alga mellett a zöld alga kapszula és az alga tabletta a legnépszerűbb jelenleg.

 

Milyen a jó mikroalga?

 

A sokféle alga-tartalmú étrend-kiegészítő közül nem könnyű kiválasztani az igazán jó minőségű termékeket. Bizonyára benned is felmerült már a kérdés, hogy hogyan állapítható meg egy alga termékről, hogy jó-e vagy sem?

A minőségi spirulina alga és chlorella alga étrend-kiegészítők élénkzöld színűek, megbízható forrásból származnak; a gyártó minden esetben megjelöli a származási helyet a csomagoláson.

A jó alga por jellegzetes – egyáltalán nem kellemetlen – ízű, és joghurtba, turmixba keverve könnyedén fogyasztható. Az általunk forgalmazott bio alga termékek mindegyike laktóz-, glutén-, és szójamentes, és vegetáriánus valamint nyers vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják.

 

FAQ

 

Alga port vagy tablettát szedjek? Mi a különbség?

A kétféle változat összetevőit tekintve azonos, a tabletta is 100% alga porból készül, a feldolgozás során összepréselik.

Ha szeretnéd elkerülni a sokak által kellemetlennek mondott algás ízt, neked a tablettát javasoljuk. Ha smoothie-ban vagy gyümölcslével szeretnéd fogyasztani, akkor az alga porokat használd. Ebben az esetben fokozatosan növeld az adagot, úgy könnyebb megszokni az ismeretlen ízt.

 

Spirulina vagy chlorella algát ajánlotok nekem?

Mindkét alga kimagasló tápanyagtartalommal rendelkezik, a felépítésüket tekintve is hasonlóak, azonban van pár eltérő tulajdonságuk is. A chlorella és a spirulina is rendkívül fehérjedús, de a chlorella kalória-, Omega 3, riboflavin, magnézium, vas és cink tartalma magasabb.

A spirulina alacsonyabb kalória tartalmú, viszont szintén jelentős mennyiségű riboflavint, tiamint és vasat tartalmaz. A chlorella Omega 3 zsírsav tartalma magasabb, a spirulina több Omega 6 zsírsavat tartalmaz.

 

Szedhetem egyszerre is a két algát?

Természetesen igen. Csomagajánlatainkkal még kedvezőbb áron juthatsz hozzá a két termékhez. Ha még ennél is többet szeretnél, válaszd a „Perfect Green Mix” tablettánkat. Ez a termék az algák mellett árpafüvet is tartalmaz, így jótékony hatása még komplexebb.