Ha napi fehérje szükségleted húsmentesen szeretnéd kiegészíteni válaszd a tiszta összetételű, könnyen fogyasztható borsófehérje port. Ajánljuk sportoláshoz is, ha izmaidat szintetikus szerek nélkül fejlesztenéd. A borsófehérje egy olyan könnyen emészthető, GMO mentes, természetes növényi fehérje, ami segít biztosítani a vegán étrendet követők számára a fehérje-utánpótlást. A kiemelkedően magas fehérjetartalmú borsófehérje por nem tartalmaz állati eredetű összetevőket ezért sportolók, valamint vegetáriánus és vegán étrendet követők számára is ideális választás.
Rendszeres fogyasztásával elősegíthető az izomnövekedés, a fogyás, továbbá hozzájárulhat a szív egészséges működésének fenntartásához is. A fehérje az egyik legfontosabb makro-tápanyag, mely létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez. Sokféle formában fogyasztunk fehérjét, de vajon egészségesek a leggyakrabban választott fehérjeforrások? A hús és a tojás a fehérje mellett nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, felesleges kalóriákat és koleszterint, a búza puffadást és más emésztőrendszeri problémákat okozhat, a szója – az egyik legnépszerűbb vegán fehérjeforrás – pedig allergén, ráadásul ösztrogént utánzó vegyületeket tartalmaz, emiatt nagy mennyiségben fogyasztva felboríthatja a hormonháztartást. Itt kerül képbe a borsófehérje.
A borsófehérje kiváló minőségű fehérjeforrás és a növényi alapú táplálkozás egyik alappillére. Az emberi szervezet villámgyorsan hasznosítja ezt a könnyen emészthető, sárgaborsóból készülő növényi fehérjét. Az emberi szervezetnek szüksége van fehérjére a hormonháztartás egyensúlyban tartásához, a fogyáshoz, a méregtelenítéshez, az emésztéshez és az egészséges immunrendszer fenntartásához. 80%-os fehérjetartalma mellett a borsófehérje esszenciális aminosavakban is gazdag, sőt, mind a kilenc esszenciális aminosavat – valin, fenilalanin, treonin, metionin, triptofán, izoleucin, lizin, hisztidin és leucin – tartalmazza, könnyen emészthető formában. A könnyen emészthetőség furcsán hangozhat egy hüvelyes növény kapcsán, hiszen a hüvelyesekről köztudott, hogy magas rost-, és keményítő-tartalmuk miatt nehezen emészthetőek.
A porrá őrlés során viszont a borsó elveszíti rost és keményítőtartalma jelentős részét. A gyártási eljárás eredményeként egy gyors felszívódású, kiváló minőségű fehérjeforrást kapunk. A szójával, búzával, tejjel és sajttal ellentétben a borsófehérje allergénmentes étrendbe is beilleszthető. Ez a különleges, vasban gazdag növényi eredetű fehérjeforrás a fogyni vágyóknak is segíthet, mert képes szabályozni az étvágyat, csökkenti az édesség utáni vágyat, fokozza a telítettségérzést, és elősegíti a testsúlycsökkenést.
Egy 2013-ban megjelent tanulmány szerint a borsófehérje fogyasztás és a növényi alapú táplálkozás költséghatékony, ráadásul csökkenti az elhízás és a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Mindemellett az organikus borsófehérje fogyasztás sportolók számára is ajánlott, mert ez a könnyen emészthető, elágazó láncú aminosavakat (BCAA) tartalmazó, szénhidrátszegény fehérje elősegíti az izomregenerációt edzés és versenyek után.
Származási hely: Kína