
Kendermagos vegán cukkini krémleves

Jönnek a hűvösebb napok, jól esik ilyenkor egy tányér finom krémleves. Elkészítése nem igényel sok időt, sem sok konyhai tapasztalatot, kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 közepes cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 3-4 levél bazsalikom
- 5 dl növényi tej/víz
- 1 ek citromlé
- 6 tk Organiqa Kendermagfehérje por
- Organiqa Hántolt kendermag
Elkészítés:
Kockázd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a cukkinit. Olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, majd add hozzá a cukkinit és a sót, borsot. Párold, majd, ha összeesett, öntsd rá a növényi tejet vagy vizet, add hozzá a bazsalikom leveleket. Főzd 10 percig, majd add hozzá az Organiqa Kendermagfehérje port és a citromlevet. Botmixerrel turmixold krémesre a levest. Ha szükséges, ízesítsd, fűszerezd. Tálaláskor díszítsd Organiqa Hántolt kendermaggal, magvakkal, bazsalikom levelekkel, olívaolajjal, balzsamecettel.