Köszöntünk megújult webáruházunkban! Regisztrált vásárlónk vagy? Akkor KATTINTS IDE!

Kendermagos vegán cukkini krémleves

Kendermagos vegán cukkini krémleves

Teodóra Jenei
kendermagoscukkinikremleves1024x1024.jpg

Jönnek a hűvösebb napok, jól esik ilyenkor egy tányér finom krémleves. Elkészítése nem igényel sok időt, sem sok konyhai tapasztalatot, kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 5 dl növényi tej/víz
  • 1 ek citromlé
  • 6 tk Organiqa Kendermagfehérje por
  • Organiqa Hántolt kendermag

Elkészítés:
Kockázd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a cukkinit. Olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, majd add hozzá a cukkinit és a sót, borsot. Párold, majd, ha összeesett, öntsd rá a növényi tejet vagy vizet, add hozzá a bazsalikom leveleket. Főzd 10 percig, majd add hozzá az Organiqa Kendermagfehérje port és a citromlevet. Botmixerrel turmixold krémesre a levest. Ha szükséges, ízesítsd, fűszerezd. Tálaláskor díszítsd Organiqa Hántolt kendermaggal, magvakkal, bazsalikom levelekkel, olívaolajjal, balzsamecettel.