Kakaós fehérjeszelet
Hozzávalók 6 szelethez:
- 125 g apró szemű zabpehely
- 6 szem magozott datolya
- 20 g Organiqa Bio Csokoládé-Maca vegán fehérje mix
- 40 g agavé szirup
- 50 g nyers csokoládé, olvasztva (+ 25 g díszítéshez)
- 30 ml növényi tej
- 1 nagy csipet Himalájai só
Elkészítés: A datolyát az agavé sziruppal, növényi tejjel és a fehérje mix-szel együtt turmixoljuk krémesre. A zabpelyhet száraz serpenyőben pirítsuk illatosra. A nyers csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Egy nagyobb keverőtálba öntsük az előzőeket, majd nedves kézzel gyúrjuk össze, egy csipet sóval ízesítsük.
Sütőpapírral béleljünk ki egy kisméretű műanyag dobozt/tálcát (kb. 12 cm x 18 cm) és ebbe nyomkodjuk a masszát. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben dermedni, ezután éles késsel szeleteljük. A tetejét olvasztott nyers csokoládéval megcsorgatva díszíthetjük.