Antibakteriális és gombaölő tulajdonságáról is ismert. A moringa növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában is, köszönhetően a magas tápanyagtartalmának és gyulladáscsökkentő tulajdonságának. Ez a superfood Ázsiából hódította meg a világot, ott a növény minden részét felhasználják, a gyökerétől a levelekig. Ezekben az országokban már generációk óta használják cukorbetegség, szívbetegségek, vérszegénység, ízületi gyulladás, májproblémák megelőzésére.
A növény fehérjetartalma közel 30%. Európában a növény zöld leveleiből készült őrleményt fogyasztjuk. Antioxidánsokban gazdag, sejt- és szövetvédő hatású. Ezek az antioxidánsok: a flavonoidok, a polifenolok és az aszkorbinsav felveszik a harcot testünkben a szabad gyökökkel.
Agyunk egészségének megőrzésében is segítségünkre lehet, mert a benne található C és E-vitaminok serkentik agyfunkcióinkat. Magas rosttartalmának köszönhetően segítséget jelenthet hormonháztartásunk kiegyensúlyozott működésében is, mert a rostok segítenek a felesleges hormonokat az emésztés során eltávolítani. Májvédő hatását a polifenoloknak köszönheti. Ismert ezen kívül még antibakteriális és gombaölő tulajdonsága is.
Származási hely: Tanzánia