Placeholder

4 könnyű reggeli, hogy egészségesen induljon a napod

Nem mindenki szeret reggel teli hassal, fáradtan iskolába vagy munkába indulni. A reggeli fontos, de nem szabad, hogy elvegye az energiánkat megemésztése.

Ha úgy indítod a napot, hogy csak egy könnyed, egyszerű étellel töröd meg az éjszakai "böjtöt", meglátod, hogy szervezeted hálás lesz érte, és cserébe jobban forog majd az agyad és éberebb leszel a délelőtt során.

Íme egy lista, melyen a mi kedvenceink szerepelnek:

1. GYÜMÖLCS

A legegyszerűbb, ha megmosol egy-két idénygyümölcsöt, bepakolod az uzsonnás dobozodba és máris indulhatsz. Elrágcsálhatsz útközben egy almát, egy fürt szőlőt, és máris nem érzed, hogy üres lenne a hasad.
Ha ennél laktatóbb ételre vágysz, akkor a banán-avokádó püré lesz a tökéletes választás. Ezt sem túl bonyolult elkészíteni, 2 db érett banánt és 1 db érett avokádót törj össze egy villával, majd keverd jól el a masszát. Ebbe már nyugodtan beleszórhatod kedvenc superfoodod is, pl. a szuperimmun mixet vagy a szuperzöld mixet is, hogy még táplálóbb legyen.

2. ENERGIAGOLYÓK


Ezeket a kis golyócskákat bármilyen szárított gyümölcsből, magból (pl. hántolt kendermagból) elkészítheted, csak a fantáziádon múlik az ízvilág. Kakaós legyen? Fehérjés? Kókuszos vagy banános?
A lényeg, hogy összeragadjanak az alapanyagok. Ennek a legegyszerűbb módja, ha egy késes robotgépbe teszed a hozzávalókat és mézzel, egy kis vízzel vagy szezámkrémmel, esetleg mandulavajjal összedolgozod a mixet. Ezután formázd az általad kedvelt méretre és alakra.
Jobban szereted a szeleteket, mint a golyókat? Gyúrj olyan változatot!
Ha előző este elkészíted és a hűtőbe teszed, reggelre még jobban összeállnak az összetevők.
Belecsempészhetsz egy kis vegán fehérje port is a keverékbe, és máris kész a laktató protein falat. Vigyázz, mert nehéz abbahagyni!

3. SMOOTHIE

Lehet fehérje smoothie, zöld smoothie vagy superfood smoothie, mindegy, csak jó nagy mennyiséget készíts belőle. Általában itt is a banánt ajánljuk alapnak, ehhez jöhet a víz vagy a növényi tej.

A smoothie íze az aznapi hangulatodon múlik, ha fehérjéset innál, tegyél még az alaphoz 2-3 kanál fehérje port. Ha zöld turmixra vágysz, friss spenóttal is feldobhatod, de nagyon finom a búzafüves-narancsos banános smoothie is.

Ehhez a tápláló és könnyű reggelihez egy videót is elkészítettünk:

 

4. SÓS VÁLTOZATOK

Mit egyél, ha nem szereted reggel az édes ízeket? Mire tedd kedvenc növényi kencéidet - padlizsánkrém, avokádókrém, zakuszka stb.- kenyér helyett?
Jó választás az aszalt chia vagy lenmag keksz. Ezeket a finomságokat viszont előre el kell készítened, hogy mindig kéznél legyenek. Szerencsére az aszalás tartósít, így nem kell attól tartanod, hogy megromlik a hétvégén gyártott heti adag. Fűszerezd kedvedre, fokhagymával, aszalt paradicsommal, sóval, borssal készítve napközben is finom rágcsálnivaló!

Találtál valami kedvedre valót a fenti listából? Akkor irány a receptgyűjteményünk, majd a konyha, nézz körül, hogy minden alapanyag rendelkezésre áll-e. Ha valami hiányzik, nézz körül az Organiqa Superfoods termékek között! Jó készítgetést!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek