Az organiqa.hu webáruház felületén süti (cookie) fájlokat használ. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. További információért olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat.

Termékek Menü

Gluténmentes vegán zabpelyhes palacsinta

Gluténmentes vegán zabpelyhes palacsinta

Gluténmentes palacsinta tej, tojás és olaj nélkül? Igen, létezik! Íme egy banános zabpelyhes változat gluténmentes, csíráztatott zabpehellyel:

És hogyan lesz csíráztatott a zabpehely? A gluténmentes zabszemeket vízbe áztatjuk, majd nedvesen tartva csíráztatjuk. Amint megjelennek az apró csírakezdemények, alacsony hőmérsékleten megszárítjuk, majd pelyhesítjük. A csíráztatás növeli a magok B2, B5, B6, C-vitamin és karotin tartalmát, továbbá emésztést segítő enzimeket termel. A magokban található fitinsavat semlegesíti, így elősegítve a kalcium, magnézium, vas, réz és cink jobb felszívódását.

És akkor a recept:
1 púpos csésze Organiqa bio, nyers gluténmentes zabpehely
1/4 csésze növényi tej (mandula, rizs, zabital stb...)
1 érett banán
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál juharszirup vagy Organiqa bio kókuszcukor

Turmixold össze a hozzávalókat, majd pihentesd az így kapott tésztát 5-10 percig. A pihentetés után kisebb adagokban süsd ki a palacsintákat. Ez a recept kb. 4 db amerikai jellegű palacsintához elég.
Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek