Az organiqa.hu webáruház felületén süti (cookie) fájlokat használ. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. További információért olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat.

Termékek Menü

A tavasz újdonságai: az Organiqa Superfoods csíráztatott reggeli termékei

A tavasz újdonságai: az Organiqa Superfoods csíráztatott reggeli termékei

 

Biztosan találkoztál már Te is különböző magvakból készült friss csírasalátákkal a szupermarketek polcain, de az is lehet, hogy saját magad csíráztatod otthon kedvenc magvaid.

A kora tavaszi időszakban ez kifejezetten hasznos, hiszen ekkorra már sokkal kevesebb vitaminban gazdag gyümölcs és zöldség kapható a boltokban, a csírák pedig magas tápértékű, könnyen emészthető és nem utolsósorban azonnali energiát biztosító élelmiszerek.

De vajon azt tudtad-e, hogy nem csak salátaként találkozhatsz csíráztatott ételekkel? Gondoltad volna, hogy a reggeli müzlid is lehet ugyanolyan tápanyagokban gazdag, csíráztatott szuperétel, mint az apró, ropogós, friss hajtások?

Mielőtt arra gondolsz, hogy mi értelme lenne a csípős retekcsírát belekeverni a finom édes, gyümölcsös zabkásába, megnyugtatlak, hogy nem erről van szó.

Az Organiqa Superfoods legújabb reggeli termékei a csíráztatott gabonák és magvak: a hajdina, zab és napraforgómag, és az ezekből készült gyümölcsös illetve csokis müzlik.

De mi értelme a már jól bevált szokásokon változtatni és a gabonákat csíráztatni? Milyen állaga lesz az így készült müzlinek?

A csíráztatás ebben az esetben azt jelenti, hogy a magokat beáztatják és 1-2 napig csíráztatják a szokásos módon, de nem várják meg, hogy az apró hajtások nagyobbra nőjenek 0,5-1 cm-nél. Amikor elérik ezt az állapotot, a kicsírázott magokat 42 °C fokon megszárítják, a zabot ezen kívül még pelyhesítik is. Az így készített hajdina, zabpehely és napraforgómag már egy magasabb minőségű étel, hiszen megmaradnak nyers állapotban, köszönhetően a kíméletes szárításnak, de közben a csíráztatás fantasztikus átalakulásokra készteti a magvakat és gabonákat.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a bennük lévő keményítő vagy komplex szénhidrátok átalakulnak könnyen emészthető, egyszerű cukorrá. Testünk az egyszerű cukrokat azonnali energiává alakítja, míg a keményítőket inkább zsírként elraktározza.

A másik érdekes és nagyon hasznos változás az, hogy a csíráztatás növeli a magok vitamin tartalmát: C-vitamint termel, emeli a B-vitamin és karotin tartalmat, és nem utolsó sorban segít a kalcium, magnézium, vas, réz és cink felszívódását.

Az Organiqa reggeli csíráztatott termékei fogyaszthatók kedvenc reggeli magtejedben vagy joghurtodban, és abban biztos lehetsz, hogy reggeled energikusan indul!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír