Placeholder

Potencianövelés a természet erejével

Természetes potencianövelő gyógynövények

A szintetikus gyógyszerek mellékhatásaitól tartva napjainkban egyre többen fordulnak a természetes készítmények felé és fedezik fel, hogy mennyi kincset rejt a természet.

A fokozott elővigyázatosság itt sem árt, de tény, hogy a gyógynövények már sok ezer éve segítik az embereket a bajban. A prosztatagondok mellett a másik gyakori, férfiakat érintő probléma a szexuális vágy, vagyis a libidó csökkenése.

Ha csökken vagy adott esetben szinte teljesen megszűnik a szexuális vágy, akkor a nőkhöz hasonlóan a férfiak is megrémülnek, ráadásul a testi probléma akár lelki tüneteket, önbizalomvesztést is okozhat, amely hosszútávon komolyabb gondok kialakulásához vezethet.

Éppen ezért érdemes alaposan utánajárni a problémának. Bár egyelőre nincs elegendő klinikai bizonyíték a hatásosságukra, az indiai és a kínai, hagyományos orvoslás már több ezer éve alkalmaz különféle gyógynövényeket potencianövelő szerként.

1. Ashwagandha

Az erektilis diszfunkció (ED), ismertebb nevén merevedési zavar egyre több férfi életét keseríti meg világszerte. Egy tanulmány szerint csak az Egyesült Államokban több, mint harminc millió férfi érintett, ami hatalmas szám.

A természetgyógyászat mesterei szerint az ED és más potenciazavarok egyik leghatékonyabb „ellenszere” az ashwagandha, más néven indiai ginzeng, amely a hagyományos indiai orvoslás, az ájurvédikus gyógyászat egyik legkedveltebb gyógynövénye.

Az ashwagandhát leggyakrabban általános egészség, valamint közérzet javításra, energiaszint növelésére és hosszú élettartam elősegítésére használják az ajurveda mesterei. Mindemellett ez a különleges gyógynövény afrodiziákumként is ismert, vagyis természetes vágyfokozó és fokozhatja a libidót és a teljesítőképességet.

Természetesen az ashwagandha más előnyökkel is járhat a férfi reproduktív rendszerre nézve: egy 2018-as tanulmány szerint javíthatja az ondó minőségét, növelheti a spermiumok számát és fokozhatja mozgékonyságukat is.

2. Tribulus

A Tribulus terrestris – ismertebb nevén királydinnye – apró, egynyári gyógynövény, amely gyomnövény is egyben. Gyökerét és termését előszeretettel használja a hagyományos kínai és ayurvédikus gyógyászat potenciazavarok esetén.

A széles körben elérhető, sportolók által is használt Tribulus étrendkiegészítők fokozhatják a szexuális vágyat és természetes módon növelhetik a legfontosabb férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintjét.

Bár egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő tudományos bizonyíték, hatékony vágyfokozónak bizonyul nőknél és férfiaknál egyaránt.

3. Maca

A maca (latinul Lepidium meyenii) egy gyökérzöldség, amelyet a hagyományos népi gyógyászat a termékenység és a nemi vágy fokozójaként ismer. Előnyös tulajdonságai miatt gyakori alkotóeleme a természetes étrend kiegészítőknek.

Egy tanulmány szerint a maca (nem összekeverendő a matchaval!) természetes afrodiziákumként hathat, és hozzájárulhat a férfiak szexuális vágyának fokozásához, ráadásul segíthet merevedési zavarok esetén is.

4. Ginzeng

A ginzeng az egyik legsokoldalúbb gyógynövény a hagyományos távol keleti gyógyászatban. Gyökere a jellegzetes kerekded alakjáról könnyedén felismerhető. Ez a különleges „gyógygyökér” segíthet alacsony libidó esetén, illetve javíthatja a szexuális funkciókat.

Egy 2018-ban publikált tanulmány szerint a ginzeng fogyasztásával fokozható a nitrogén-monoxid termelődés, mely köztudottan fokozza a vérkeringést. A vérkeringés-fokozó hatása miatt rendkívül hatásos lehet a merevedési zavar elleni harcban.

5. Musli

A musli vagy fehér musli néven is ismert, lándzsás levelű növényt gyakran „fehér aranyként” is emlegetik. A természetes potencianövelő gyógynövények közül talán a musli az, amelyre a legkisebb figyelem irányul, pedig többféleképpen is a segítségedre lehet ez a különleges kis afrodiziákum.

Segíthet a merevedési zavarok valamint a stressz okozta szexuális gondok kezelésében. Ráadásul spermatogén, stresszoldó és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően javíthatja a sperma minőségét és mennyiségét is.

Ezek mellett természetesen más gyógynövények is segítséget nyújthatnak libidó gondok esetén. Ilyen többek között a fűrészpálma, ami prosztatavédő gyógynövényként is ismert, a shilajit, ami természetes módon növelheti a tesztoszteron szintet, a lepkeszeg néven is ismert görögszéna, a memória-, és libidójavító bengáli bársonybab, a kevésbé ismert tongkat ali és a sokak által ismert feketebors is, melynek kivonatát az egyik legerősebb természetes libidónövelőként tartják számon.

5 természetes potenciafokozó módszer az egészséges libidóért

Ideális esetben nem szükséges külön figyelmet fordítani a szexuális vágy fokozására, azonban ez nem minden esetben van így. A libidó csökkenése esetén sem kell kétségbe esni, ugyanis néhány egyszerű módszer betartásával újra helyreállítható a felborult hormonális egyensúly.

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni. A minőségi, pihentető alvás, az egészséges étkezés, a stressz csökkentése, az alkoholbevitel mérséklése valamint a vegyszerek, szintetikus tisztítószerek, dezodorok, fertőtlenítők használatának csökkentése az öt leghatékonyabb természetes potenciafokozó módszer, ami szinte mindenki számára könnyedén elérhető.

Ha a szervezet megfelelő körülmények között tud pihenni, és megkapja a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, az a szexuális étvágyra is jó hatással van.

Az általunk forgalmazott Férfi egészség – természetes potencianövelő kapszula kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, laktóz-, és glutén intoleranciával küzdők, valamint vegánok számára is ideális, de fontos kiemelni, hogy az étrend-kiegészítők csoportjába tartozik.

Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Szedése előtt érdemes kikérni szakorvos véleményét. Gyermekektől elzárva tartandó. Ha bármilyen kérdés felmerül a termékkel kapcsolatban, keress minket bizalommal elérhetőségeinken.

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek